Bosuć 3, 22220 Bilice
  +385 (0)22 310 599       info@opcina-bilice.hr   FACEBOOK

OSNOVANA LOKALNA AKCIJSKA GRUPA U RIBARSTVU ( FLAG – LANTERNA)

OSNOVANA LOKALNA AKCIJSKA GRUPA U RIBARSTVU  ( FLAG – LANTERNA)

 

Dana 02.studenog održana je u Šibeniku Osnivačka Skupština Lokalne akcijske grupe ( FLAG) Lanterna u ribarstvu za područja Općine Bilice te Grada Šibenika i Općina Marina, Primošten i Rogoznica čime je Općina Bilice postala dio uspostavljene Nacionalne mreže lokalnih akcijskih skupina u ribarstvu (FLAG mreža), koja će omogućiti umrežavanje novoosnovanih FLAG-ova, pružiti forum potreban za razmjenu informacija među njima, jačati kapacitet lokalnih aktera u ribarstvu, promicati širenje i razmjenu primjera dobre prakse, kao i pružiti platformu za promicanje razvoja područja ovisnih o ribarstvu.

Prilikom osnivanja službene Nacionalne mreže za FLAG-ove Upravljačko tijelo je koristilo primjenjiva iskustva postojećih mreža na nacionalnoj i EU razini.

Nacionalna mreža FLAG-ova će biti zastupljena i u Odboru za praćenje OP-a. Također, koordinirat će s Nacionalnom mrežom za ruralni razvoj.

Potporu nacionalnoj mreži FLAG-ova će pružati jedinica za potporu u sklopu Upravljačkog tijela, a neke funkcije podrške mogu biti prenijete i na vanjske stručnjake.


  Objavljeno: 10.11.2021

 

Biličani pitaju


Imate pitanje, primjedbu ili pohvalu?

Saznajte više  

Prijava kvara na infrastrukturi


Želite prijaviti kvar na infrastrukturi ili nešto što treba popraviti ili zamijeniti?

Saznajte više  

Povijest Bilica


Car Konstantin Porfirogenet, pisac iz 10. st. navodi mjesto Belitcein (to belitzein), a povjesničar Vjekoslav Klaić smatra, da su to današnje Bilice.

Saznajte više