Bosuć 3, 22220 Bilice
  +385 (0)22 310 599       info@opcina-bilice.hr   FACEBOOK

ODOBRENA SREDSTVA EU PROJEKTA WIFI4EU

ODOBRENA SREDSTVA EU PROJEKTA WIFI4EU

 

Putem javnog poziva objavljenog u sklopu programa WiFi4EU, Općini Bilice odobren je iznos od 15 tisuća eura za ugradnju potrebne opreme na javnim mjestima za visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje.

Europska komisija 08.07.2020. je objavila službene rezultate, odnosno dobitnike vaučera nakon četvrtog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“, koji je trajao od 3. do 4. lipnja 2020. Putem održanog poziva dodijeljeno je 947 vaučera. Komisija je zaprimila preko 8.400 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 3.000 prijava bilo zaprimljeno u prvih pet sekundi od otvaranja poziva.

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijeloj EU. Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija potpora su općinama za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života. Nakon potpisivanja Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava Općine imaju na raspolaganju rok od 18 mjeseci za izvedbu projekta

Općina Bilice će dodijeljena sredstva utrošiti za razvoj javnih pristupnih točaka na području općine te će se omogućiti kvalitetnije korištenje interneta na javnim površinama.


  Objavljeno: 10.07.2020

 

Biličani pitaju


Imate pitanje, primjedbu ili pohvalu?

Saznajte više  

Prijava kvara na infrastrukturi


Želite prijaviti kvar na infrastrukturi ili nešto što treba popraviti ili zamijeniti?

Saznajte više  

Povijest Bilica


Car Konstantin Porfirogenet, pisac iz 10. st. navodi mjesto Belitcein (to belitzein), a povjesničar Vjekoslav Klaić smatra, da su to današnje Bilice.

Saznajte više